Huumasta toimeen!

Oli huhtikuinen sunnuntai-aamu, ja unelma oli vasta syntymässä. Facebookin newsfeedissä vastaan tuli mainos, joka ärsytti. Siinä mainostettiin opasta ”miehen löytämiseksi, kesyttämiseksi ja pitämiseksi”. Miten viisikymmentälukulaista ja tuskastuttavaa! Ei voinut edes nauraa.

Seurasi pitkä avautuminen, johon kaverit yhtyivät. Olin kyllästynyt naistenlehtien tyrkyttämiin sisältöihin. Halusin lukea lehdistä ja kirjoista asioista, joista olen itse kiinnostunut. Olen kiinnostunut monista asioista, muun muassa sukeltamisesta, surfaamisesta, Oslon oopperatalosta, intialaisista katulapsista, Helsingin uusista ravintoloista, blogsittereistä, 3D-printtereistä, espadrilloksista, älyttömistä älypuhelinsovelluksista, uusista hyvistä bändeistä ja kesän tapahtumista, mutta naistenlehdistä ei näistä asioista saa lukea.

Naistenlehdet ovat täynnä meikkivinkkejä, laihdutusvinkkejä, vinkkejä siihen, mitä miehet ajattelevat tai mitä he tarkoittavat, kun sanovat jotain muuta, seksivinkkejä, pukeutumisvinkkejä, työnhakuvinkkejä, sisustusvinkkejä ja ruoanlaittovinkkejä. Toisin sanoen naistenlehdet ovat täynnä vinkkejä siitä, miten olla mahdollisimman paljon erilainen kuin on. (Kannatan henkiseen kasvuun pyrkimistä, mutta rajansa kaikella.) Kaverit olivat samaa mieltä.

Entinen työkaverini Kati ehdotti, että pitäisi varmaan perustaa oma lehti. Innostuin! Juu, lehti! Aloin haaveilla lehdestä, Tein Google-dokumentin, jonka jaoin kavereille: tehtäisiinkö tällainen? Ensin hävetti, mutta sitten, kun jengi alkoi innostua, huuma nousi. Päätettiin tavata. Puhuin lehdestä kaikille ulkomaita myöten, ja kaikki, ketkä kuulivat lehtihankkeesta, olivat sitä mieltä, että meidän pitäisi tehdä lehti. No hittoakos siinä, tehdään!

Ja loppu onkin historiaa, melkein. Vain lehti puuttuu. Meillä on ihan mahtava, innostunut porukka, jonka kanssa kaikki on mahdollista. Mielettömiä naisia tekemässä ja miehiä tukemassa. Juttuideoita on jo vaikka millä mitalla. Nyt puuhataan yhteisörahoitusta ja Huuma-seminaaria, että saadaan rahoitettua lehti. Kirjoittajia ja kuvaajia on, vain AD puuttuu. Sekin löytyy vielä varmasti. Kaikki onnistuu. Tästä tulee mahtavaa.

Tervetuloa seuraamaan Huuman tarinaa unelmasta lehdeksi.

13 thoughts on “Huumasta toimeen!

 1. Jep, ei muuta kuin kovaa ajoa ja huolimatonta hoitoa, kuin sanonta kuuluu…mutta eikö tällainen lehti pitäisi tehdä diginä, jolloin sen kustannukset pysyisivät kurissa, eikä jakelu olisi ongelma?!

  • Ollaan keskusteltu tuosta paljon, mutta diginkään tekeminen ei ole ilmaista. Tärkein syy printtiin on kuitenkin se, että se on meille tekijöille sopivan konkreettinen, ja selkeä statement. Saa sitten nähdä, jääkö Huuma elämään ekan numeron jälkeen. Jos jää, digi on erittäin vahva vaihtoehto, tai jos ei digilehti, niin ainakin premium-sisällöt netissä.

  • Upeeta, tervetuloa mukaan Ida! Laitatko mulle mailia (akvarama gmail com), niin lisään sut meidän ryhmään. 🙂

 2. Vau, mahtava idea! Geek Women Unite! -ryhmässä on ollut paljonkin puhetta naistenlehtien ja naismedioiden yksipuolisuudesta, tässä tervetullut lisä!

  • Kiva kuulla, että muutkin on huomanneet tällaisen asian. Toivottavasti saadaan myös nörttinaisia kiinnostava lehti aikaan. 🙂

 3. Kuulostaa ihan mahtavalta jutulta muuten, mutta ainakin nimen perusteella taidan olla kymmenisen vuotta liian nuori ollakseni kohderyhmää… 😀 Tai ainakin mä assosioin nimen ”Huuma” kolmekymppisiin naisiin mutta innolla odotan mitä tuleman pitää, eipä se nimi kaiketi lehteä pahenna. 😀

 4. Jes, huippua! Mä sanon kans ei kiitos ’Löydä oma tuoksupersoonasi’ – tai ’Näin peität kehosi virheet’ -jutuille. Naiset on ihania just sellaisina kuin ne on! Mä voin kans kirjoittaa, jos tekijöitä vielä tarvitaan.

 5. Päivitysilmoitus: Huuma – innostava ihmistenlehti | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s