Medialle kiitos

Olen seurannut innolla ja pelonsekaisen huumaavalla jännityksellä Huuma-konseptin tarinan leviämistä eri medioissa. Huuma-lehden johtohahmoa Akuahan on haastateltu ties mihin tiedotusvälineisiin viimeisten kuukausien aikana. Kiinnostavaa on ollut huomata, että media on päättänyt mustavalkoistaa tekemisiämme ainakin kolmella alueella:

1)      Koska lehteämme tekevät naiset ja se on suunnattu ensisijaisesti naisille, on kyseessä oltava joukko raivokkaita feministejä

2)      Koska olemme ottaneet kantaa olemassa olevien naistenlehtien sisältöjen soveltumattomuuteen kaikille potentiaalisille lukijoille, täytyy meidän toimintamme johtoajatuksena olla naistenlehtikentän haastaminen

3)      Koska teemme lehteä, täytyy meidän olla joukko toimittajia

Tämän lisäksi siitä kaikkein tärkeimmästä ei ole kerrottu juuri mitään. Mihin on jäänyt viestiminen kaikesta siitä innosta ja ilosta, jolla monikymmenpäinen joukkomme on tarttunut Huumasta toimeen? Miksi kukaan ei kirjoita siitä, kuinka mahtavaa on olla osa tällaista ryhmää ihmisiä, joista läheskään kaikki eivät edes tunne toisiaan, mutta joilla kaikilla on samanlainen energinen tekemisen meininki? Miten voi olla mahdollista, että näinä lamaantumisen aikoina tällaisesta hyvään pössikseen perustuvasta vapaaehtoisesta ja pro bono –pohjalta tehtävästä yhteistyöstä ei mainita mitään? Kaikki nämä asiat eivät välttämättä täytä uutisen kriteereitä, mutta pitäisikö niiden?

Vaikuttaa siltä, että media, joka on omien sanojensa mukaan murroksessa, on saanut projektistamme aineksia omien kasvukipujensa analysointiin. On myös paljon helpompaa laittaa meidät laatikkoon kuin yrittää aidosti ymmärtää, mistä on kysymys. Joten tässäpä teille yhden huumalaisen versio siitä, mistä on aidosti kysymys:

Se, että haluaa lukea lehtiä, joissa on juttuja omista mielenkiinnonkohteista, jotka eivät välttämättä ole kosmetiikka ja laihduttaminen, ei pelkästään tee kenestäkään feministiä. Siitä huolimatta tasa-arvo on yksi arvo, jota monet meistä kannattavat. Itselleni tässä projektissa olennaisinta on ollut kiinnostavien naisille suunnattujen mediasisältöjen puute – ongelma, johon olemme halunneet tarttua omalla tavallamme. Naisten kohteleminen aktiivisina toimijoina on meille luontevaa. Olemme kaikki itse sellaisia.

Se, että haluamme tehdä itsemme näköistä julkaisua itsemme kaltaisille ihmisille ei tarkoita sitä, että olemassa olevat naistenlehdet olisivat ”silkkaa huttua”, kuten jossain jutussa Akun väitettiin sanoneen. Niillä on oma lukijakuntansa, koska ne ovat ylipäänsä vielä olemassa. Joku niitä ostaa ja varmasti niissä on monille paljon erittäin hyviä juttuja. Ei meillä huumalaisilla ole mitään sitä vastaan. Olemme tarjoamassa vaihtoehtoa kyseisten lehtien rinnalle, koska uskomme, että kaltaisiamme lukijoita on enemmänkin. Usko on vahva myös asioiden todeksi tekemiseen: Sisällöistä on paljon helpompi keskustella, kun kädessä on sellainen lehti, jota itse haluaisi lukea, ja sitä voi näyttää muillekin.

Se, että teemme lehteä, ei tarkoita sitä, että olisimme kaikki toimittajia. Monella meistä on viestintään liittyvää ammatillista osaamista, mutta joukosta löytyy myös esimerkiksi ainakin yksi juristi, diplomi-insinööri, lentoemäntiä, ja iso joukko visuaalisen ilmaisun ammattilaisia. Erilaisista taustoistamme johtuen katselemme maailmaa osittain erilaisista kulmista, mikä pelkästään rikastuttaa sanomaamme. Meitä kaikkia yhdistää rakkaus asioiden ilmaisemiseen kirjallisin keinoin, into tehdä valittamisen sijaan ja halu vaikuttaa osaltamme siihen, että maailma voisi tulevaisuudessa näyttää toisenlaiselta, paremmalta kuin tänään.

Medialle kiitos kaikesta siitä palstatilasta, jota projektimme on tähän mennessä saanut. Jatkamme asioiden oikomista täällä vapaan median puolella, mikäli siihen on jatkossa tarvetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s