Joulumarkkinoiden huumaa

”Saahan Huuman sitten myös lehtipisteestä?”
”Ei saa. Se pitää ostaa etukäteen, viimeistään perjantaina 20.12.”

Sunnuntaina jalkauduimme Huuma-iskuryhmän tonttuina Helsingin joulumarkkinoille, ja yllä oleva kysymys tuli niin tutuksi, että nostan sen nyt blogin kärkeen. Eli Huuma-lehti ja -seminaari pitää todellakin hankkia etukäteisostolla (eli mesenoida) netistä perjantaihin mennessä. Tämä johtuu siitä, että takanamme ei ole isoa firmaa, vaan Huuma syntyy joukkorahoituksella, ja lehden painos on kutakuinkin mesenoidun määrän suuruinen. Siispä pidä huoli, että ehdit hankkia omasi ajoissa.

Image

Mutta takaisin joulumarkkinoille: Meitä vähän jännitti, myyntityö tuntui vaikealta. Onhan ihan eri juttu mennä nykimään vieraita kaupunkilaisia hihanpielestä kuin julkaista markkinointitekstejä verkossa tai pitää myyntipuhetta kaverille. Osa ihmisistä olikin kiireisiä: pudistelivat meille päätään ja kipittivät räntäsadetta pakoon lähimpään kahvilaan. Niinpä niin, ihan kuten itsekin olen tehnyt monta kertaa tuntemattomalle feissarille. Onneksi nämä olivat kuitenkin poikkeuksia.

Suurin osa kohtaamistamme kaupunkilaisita nimittäin pysähtyi, kuunteli, kiinnostui ja kyseli. Ottipa valtaosa mukaansa myös esitteen ja lahjakortteja.

”Ihanaa, kun tulit kertomaan!”
”Täähän on tosi kiva idea! Siis tässä on tavallisia ihmisiä?”
”Mä olenkin kuullut tästä, aion ostaa.”
”Ei mainoksia? Kuulostaa hyvältä.”
”Kiitos ja oikein hyvää joulua teillekin.”

Nämä olivat mukavia kommentteja, ja niitä saimme roppakaupalla. Meillekin tuli hyvä joulumieli. Väkisinkin hymyilytti. Olen joskus kuullut sananlaskun ”Asiat ovat ensin vaikeita, ennen kuin ne ovat helppoja.” Pitää vain antaa mennä. Sama päti jalkautumiseen.

Ja se taitaa päteä myös koko Huuman tekemiseen. Olen ollut mukana alkusyksystä. Kaverini houkutteli minut porukkaan, kai ajatteli, että toimituskokemuksellani voisin olla hyödyksi, ja toisaalta saattaisin nauttia itsekin lehden tekemisestä. Minähän rakastan naistenlehtiä!

Pääsin heti mukaan ideoimaan juttuja ja kirjoittamaan kolumnia. Se oli hauskaa. Silti takaraivossa on kaivertanut pieni epäilys: saako näin monta erilaista kokkia tehtyä toimivan sopan? Entä jos markkinoin tätä kaikille tutuille, ja sitten sisältö onkin haaleaa ja laimeaa?

Viime päivinä olen tehnyt lähes valmiiden juttujen oikolukuja ja voin kertoa, että huoleni on haihtunut Lehdessä on inspiroivia juttuja ja huumaavia visuaalisia ratkaisuja. Ehkä suosikkini on aivoista ja musiikista kertova juttu, tai ehkä sittenkin naisverkostot. Kuvapuolella parasta ovat romanttiset karikatyyrit… ei, vaan aavikon maalaajat. En tiedä! Mutta sen jo tiedän, että harmittaisi, jos jäisin ilman lehteä tai seminaaria.

Niinpä voin sanoa täydestä sydämestäni: käy klikkaamassa 20.12 mennessä itsellesi oma lehti postilaatikkoon toimitettuna ja tule seminaariin 10.1. huumaantumaan lisää.  Koska – ja tämä on yksi omista Huuma-vinkeistäni – enemmän yleensä kaduttaa se, minkä jätti tekemättä.

Jouluisin terveisin
Laura, yksi Huuman tekijöistä

Image
Hennan ja Jaanan kanssa huumaamassa, Mirkun ja pikku apureiden kuvaamana.

(Kuvat: Mirkku Merimaa)

3 thoughts on “Joulumarkkinoiden huumaa

  1. Päivitysilmoitus: How did we manage to crowdfund Huuma? | Yalotar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s