Perjantai-illan huumaa Savoyn Huuma-seminaarissa

Voi huumanen aika. Tänään monen huumalaisen kotona on herätty paitsi onnelliseen dagen efter -oloon myös tuoreen painomusteen tuoksuun. Joku muukin lienee nukkunut painotuore Huuma-lehti yöpöydällään. Sosiaalisen median perusteella eilinen Huuma-seminaari oli tammikuun tapaus. Suurkiitos kaikille kanssahuumaantuneille: osallistujille, tsemppaajille ja semmatiimille. Huuman päätoimittaja Aku, jonka unelma omasta lehdestä kävi toteen, ja me muut tekijät olemme kaikki onnesta mykkyrällä. Olihan se aikamoinen rutistus: keväisestä Facebook-avautumisesta syntynyt sosiaalinen lumivyöry, joka huipentui lähes täydessä Savoy-teatterissa upeisiin esityksiin ja siihen tunteeseen, kun saa vielä miltei lämpimän lehden käsiinsä.

Huuma-seminaarin esiintyjät  olivat selvästikin sisäistäneet Huuman manifestin.  Saku Tuominen otti riskin, puhui täysin uusista asioista brooklynilaisen levykaupan kautta ja sai yleisön miettimään omia valintojaan. Maaretta Tukiainen kertoi yleisölle karismasta, ja valloittava André Nöel Chaker näytti, mitä se käytännössä tarkoittaa.  Myös yleisöllä oli – erästä seminaarivierasta lainaten – ”poikkeuksellinen yhteenkuuluvuuden tunne”. Esteve Pannetierin kehotettua kysymään vieruskaverilta ”How do you feel?” puheensorinasta ei meinannut tulla loppua. Yleistä huumaantumista kuvannee parhaiten seminaariosuuden loppuhuipennus: koko seminaarin lähes nelisatapäinen osallistujakunta nousi penkeistään ylös ja kajautti ilmoille Andren johtamana hänen uudelleen sanoittamansa ”Material girlin”.

Illan sanoman voi kiteyttää siihen, että pitää uskaltaa unelmoida ja lähteä toteuttamaan unelmaansa. Siitä huolimatta, että joku latelisi liudan ”järkisyitä”, miksi homma ei tule onnistumaan. Ja siihen, että voi itse valita, näkeekö elämässään mahdollisuuksia. Oikeastaan illan sanoma kiteytyi siihen, mitä Huuma-lehti on. Uskalletaan innostua, tehdään vaan, tartutaan huumasta toimeen.

Alle on koottu illan inspiroivimpia sitaatteja siltä varalta, että missasit seminaarin tai haluat kerrata parhaita paloja. Enjoy!

”Me ei huomata elämän hienoja asioita, koska meillä on kiire lukea self help -kirjoja.” Saku Tuominen

”Kuka tahansa teistä voi tehdä mitä tahansa, mutta se vaatii, että näkee kaiken hyvän ympärillään.” Saku Tuominen inspiroituneena artisti Sam Bakerista.

”Todellinen karisma on sitä, miltä muista tuntuu kun olemme heidän kanssaan.” Maaretta Tukiainen

”Genius is one percent inspiration and 99 percent perspiration.” Aku Varamäki siteeraa Thomas Alva Edisonia

“Faktalla ja logiikalla voidaan todistaa vääräksi mikä tahansa idea. Luota gut feelingiin.” Tuija Seipell

”Minulla ei ole tavoitteita, minulla on vain unelma.” Kirsti Paakkanen pankinjohtajalle André Nöel Chakerin mukaan.

”Unelmat tulevat ennen tavoitteita.” André Nöel Chaker

”I may not have dick but I’ve got balls.” 25-vuotiaana jalkapalloklubin omistajaksi ja toimitusjohtajaksi ryhtynyt Karen Brady André Nöel Chakerin mukaan.

”Tasselit viuhumaan!” Anni Sairion @annisairi twiitti burleskitaitelija Betty Blackheartista

”Ole oma itsesi, sillä kaikki muut ovat jo varattuja.” André Nöel Chaker siteeraa Oscar Wildeä.

“Löydä uusi näkökulma toisen puheeseen, kyllä naisellakin oikeus on luovuuteen, sana sieltä, toinen täältä, yhdistellään uudestaan, älä usko miehen sanaan, usko omaan tulkintaan!” Kitkerät neitsyet

”Kun ryhtyy huumasta toimeen, on varmaa, että sydän on mukana.” Aku Varamäki

Seminaari on nyt ohi, lehti on ilmestynyt (pieni erä tulee muuten Akateemiseen myyntiin 20.1. alkavalla viikolla), ja Huumasta on tullut totta. Mitä seuraavaksi? Varmaa on, että Huuma jatkaa muodossa tai toisessa, ja paras tapa pysyä ajan tasalla on seurata tätä blogia tai Ihmistenlehti Huuman Facebook-sivuja ja @huumalehti-Twitteriä.

Kiitos vielä kerran – ja huumasta toimeen!

Laura

2 thoughts on “Perjantai-illan huumaa Savoyn Huuma-seminaarissa

  1. Päivitysilmoitus: Hyvä elämä – Lyhyt oppimäärä | Pelasta maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s