Molla Millsin tavoitteena virkkausimperiumi

Molla Mills Huuma-lehden verkkojulkaisuun, toukokuu 2014.

Kun Molla Mills sai postissa ensimmäiset omat nimikkolankansa, hän nosteli langat pöydälle, otti pari askelta taaksepäin ja katseli lankakeriä lähinnä epäuskoisena. Sama tapahtui vuotta aiemmin, kun ensimmäinen Virkkuri-kirja ilmestyi painosta. ”Tuijotimme kirjaa tekijäporukan kesken enimmäkseen kauhuissamme, kunnes muutaman tunnin sulattelun jälkeen se alkoi tuntua tosi mahtavalta saavutukselta”, Molla kertoo.

Nyt valmiina on jo toinenkin Virkkuri ja tekeillä kolmas, enemmän ehkä miehille suunnattu kirja. Siihen  saattaa olla tulossa bändilogoja. Musiikkityyli black metal ja virkkaus eivät ehkä ole kaikkein tavanomaisin yhdistelmä, mutta virkattujen logojen vastaanotto on ollut huikea. ”Koko homma lähti liikkeelle siitä, kun tein bulgarialaiselle ystävättärelleni pikselivirkatun laukun Slayerin logolla, ja se näytti aivan älyttömän hyvältä.”

Molla otti hiljattain pitkän vapaan päivätyöstään, jotta voisi keskittyä kansainvälisen virkkausimperiumin luomiseen täyspäiväisesti. Haaveissa on, että virkkaus toisi jonain päivänä täyden elannon.

”On vain uskallettava hypätä ja ryhdyttävä hommiin, koska virkkauksen saaminen taloudellisesti kannattavaksi vaatii kovaa työtä. Alan nyt ehkä myydä yksittäisiä ohjeita nettiyhteisö Ravelryssa ja saatan luoda myös oman tuotemalliston myyntiin.”

Ammatillisesti olisi mahtavaa, jos jokin iso ranskalainen muotitalo tilaisi häneltä vaikkapa pari laukkukuosia. Mollan tavoitteena on saavuttaa moderneille virkkuutöillensä laaja, maailmanlaajuinen yleisö. Toisaalta, vaikka Molla Millsin töiden suosio kasvaisikin kansainvälisesti isoksi, itse virkkausta hän ei ikinä halua jättää.

”Tekeminenhän tässä on kaikkein parasta. On hykerryttävää, kun saan langat, suunnittelen mallit, otan koukun käteen ja alan virkata. Käsialani on niin millintarkkaa, että en voisi antaa töitäni muiden tehtäväksi. Haluan pitää työni tunnistettavana, ja toki olen vähän tällainen itsepäinen pohjalainen, joka haluaa tehdä asiat itse.”

PS. Tule tapaamaan Mollaa Helsinkiin, Makkaratalon toiseen kerrokseen POP UP Iloon tiistaina 27.5. klo 12-20, kun uusi Virkkuri-kirja ja Mollan nimikkolangat julkistetaan. Tapahtumaan voi tulla hakemaan inspiraatiota, virkkaamaan, tutustumaan ja hankkimaan uuden Virkkurin – tai vain ihastelemaan Mollan töitä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Teksti: Inka Leisma @yalotar
Kuvat: Kerttu Penttilä

One thought on “Molla Millsin tavoitteena virkkausimperiumi

  1. Päivitysilmoitus: Optical crochet purse | Yalotar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s